Нідерланди збільшили норму видобутку газу на проблемному підприємстві

Ви зараз переглядаєте Нідерланди збільшили норму видобутку газу на проблемному підприємстві

Нідерланди збільшили графік видобутку газу на газовому гіганті Гронінген, який поетапно закривається, через дефіцит газу в Європі і затримки будівництва інфраструктурних об’єктів.

Про це повідомляє уряд королівства, передає Інтерфакс-Україна.

Раніше передбачалося, що в поточному газовому році (з жовтня 2021 року до вересня 2022 року) видобуток на Гронінгені становитиме 3,9 млрд м куб.м за звичайних погодних умов і 7,5 млрд куб. м для року з холодною зимою. Тепер потреба в газі родовища оцінюється в 7,6 млрд кубометрів для року з середніми значеннями температури повітря.

До 1 квітня кабінет міністрів визначить остаточно, скільки газу має надійти з Гронінгенського родовища в цьому газовому році.

Зазначається, що Нідерланди через шквал сейсмічної активності поетапно зупиняють родовище Гронінген. А оскільки його газ має специфічний, низькокалорійний склад до нього додають азот. У Зюйдбруку будується азотна установка, але терміни будівництва затягнулися через спалах коронавірусу.

Якщо згідно з попереднім планом зупинити видобуток на родовищі планувалося з квітня 2022 року, то тепер, за оцінкою Національного газотранспортного оператора Gasunie Transport Services, видобуток може бути припинений не раніше третього кварталу 2023 року.

“Головна причина продовження роботи родовища – затримка введення азотної станції в Зюйдбруку. Це означає, що буде не вистачати розведеного висококалорійного газу для поточних поставок споживачам і заповнення розведеним газом підземних сховищ

Друга причина пов’язана зі збільшенням попиту на газ з боку Німеччини – ФРН запросила додаткове постачання 1,1 млрд куб. м газу Гронінгена для покриття своїх потреб. Заходи з енергозбереження в Німеччині виявилися менш ефективними, ніж очікувалося”, – передає видання повідомлення уряду.

Джерело: www.epravda.com.ua