Брамборачка (РЕЦЕПТ)

You are currently viewing Брамборачка (РЕЦЕПТ)
Здивуйте свою сім’ю новим супом на обід
Брамборачка – традиційний для чеської кухні картопляний суп з білими грибами.Рецептів приготування цієї страви є багато. Одні готують лише зі свіжими грибами, інші кажуть, що можна використати і сушені гриби. Багато хто додає до супу ще багато овочів: моркву, селеру, цибулю-порей і навіть брюссельську капусту. Хтось заправляє вершками, а хтось – сметаною.

Спробуйте приготувати і ви!

Інгредієнти:
  • картопля – 600 г
  • білі гриби (свіжі або заморожені) – 400 г
  • ріпчаста цибуля – 250 г
  • масло вершкове – 50 г
  • пшеничне борошно – 2 ст. л.
  • часник – 2-3 зубчики
  • вершки 20% – 200 мл
  • майоран – 1 ч. л.
  • кмин – 1/2 ч. л.
  • овочевий / курячий бульйон або вода – 1,3 л
  • сіль, чорний мелений перець – на смак

Цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками. В каструлі, де буде варитися суп, розтопити вершкове масло, додати цибулю і на невеликому вогні, помішуючи, смажити 8-10 хвилин до прозорого стану.

Після цього до цибулі додати сушений майоран і кмин, який попередньо слід перетерти у ступці. Все перемішати і смажити ще 2 хвилини.

До цибулі додати борошно і, весь час помішуючи, смажити до золотистого кольору. У разі потреби, можна додати ще трошки вершкового масла або соняшникової рафінованої олії.

Додати гарячий бульйон чи воду, ретельно перемішати і довести до кипіння. Додати картоплю, порізану невеликими кубиками і варити 5 хвилин.

Далі додати гриби, порізані довільними шматками. Посолити, поперчити і варити 20 хвилин. Потім додаємо подрібнений і вершки.

Суп «Брамборачка» готовий.

Смачного!

Фото – з мережі