Без сметани може бути навіть пісним

За цим рецептом виходить дуже смачний та ніжний суп-пюре. Особливого смаку йому надають спеції.
Інгредієнти:
- червона сочевиця – 300 г
- морква – 150 г
- ріпчаста цибуля – 150 г
- часник – 4 зубчики
- томатна паста – 1,5 ст. л.
- мелена зіра (кумін) – 1,5 ч. л.
- мелена солодка паприка – 1 ч. л.
- чорний мелений перець – 1 / 4 ч. л.
- олія соняшникова рафінована і / чи оливкова – 4 ст. л.
- овочевий бульйон чи вода – 800 мл
- сіль, лимонний сік – на смак
- зелень петрушки, сметана (при подачі) – за бажанням
Цибулю порізати кубиками. Моркву натерти на тертці. Часник подрібнити ножем. В каструлі, де буде варитися суп, розігріти олію, додати цибулю з часником і, помішуючи, смажити 5-6 хв. до м’якості цибулі. Додати томатну пасту і спеції (зіру, паприку і чорний перець). Перемішати і посмажити 1 хв.
Далі в каструлю влити воду чи бульйон. Слідом додати натерту моркву, сочевицю і сіль. Накрити кришкою, довести до кипіння і на малому вогні варити 30 хвилин до готовності сочевиці.
Суп подрібнити блендером до пюреподібного стану, приправити лимонним соком і при потребі досолити. Якщо страва вийшла загуста – влийте ще трохи бульйону чи води і ще раз доведіть до кипіння.
Суп-пюре з червоної сочевиці готовий.Смачного!
Фото – з мережі
Джерело: radiotrek.rv.ua