Суп-пюре з червоної сочевиці (РЕЦЕПТ)

You are currently viewing Суп-пюре з червоної сочевиці (РЕЦЕПТ)
Без сметани може бути навіть пісним
За цим рецептом виходить дуже смачний та ніжний суп-пюре. Особливого смаку йому надають спеції.
 
Інгредієнти:
  • червона сочевиця – 300 г
  • морква – 150 г
  • ріпчаста цибуля – 150 г
  • часник – 4 зубчики
  • томатна паста – 1,5 ст. л.
  • мелена зіра (кумін) – 1,5 ч. л.
  • мелена солодка паприка – 1 ч. л.
  • чорний мелений перець – 1 / 4 ч. л.
  • олія соняшникова рафінована і / чи оливкова – 4 ст. л.
  • овочевий бульйон чи вода – 800 мл
  • сіль, лимонний сік – на смак
  • зелень петрушки, сметана (при подачі) – за бажанням
Цибулю порізати кубиками. Моркву натерти на тертці. Часник подрібнити ножем. В каструлі, де буде варитися суп, розігріти олію, додати цибулю з часником і, помішуючи, смажити 5-6 хв. до м’якості цибулі. Додати томатну пасту і спеції (зіру, паприку і чорний перець). Перемішати і посмажити 1 хв.
 
Далі в каструлю влити воду чи бульйон. Слідом додати натерту моркву, сочевицю і сіль. Накрити кришкою, довести до кипіння і на малому вогні варити 30 хвилин до готовності сочевиці.
 
Суп подрібнити блендером до пюреподібного стану, приправити лимонним соком і при потребі досолити. Якщо страва вийшла загуста – влийте ще трохи бульйону чи води і ще раз доведіть до кипіння.
Суп-пюре з червоної сочевиці готовий.
 
Смачного!

Фото – з мережі

Джерело: radiotrek.rv.ua